MEZÍTLÁBAS ZENÉSZEK: Paris-Rio-Buenos Aires ¡DE Budapest!

2 0 1 2 .  M Á J U S  3 0 .  S Z E R D A ,  2 0 H

LEMEZBEMUTATÓ MOZIKONCERT!!!

 Három zenész Budapesten.
Képzeletbeli úti céljuk: Párizs, Rio, Buenos Aires.

Három utas Budapesten.
Múltjuk Párizs, Rio, Buenos Aires. 
Jelenük Budapest.
  

A Mezítlábas Zenészek legújabb összművészeti projektjében film és élő koncert fonódik egybe. A három muzsikus - Bartek Zsolt, Bodrogi Éva, Koltai Katalin - koncertje a huszadik század első kétharmadának legnépszerűbb argentin, brazil, francia zeneszerzőinek világába kalauzol minket, emellett saját improvizációk is elhangoznak. 

A koncert nem más, mint egy zenei utazás, három zenész képzeletbeli utazása Párizs, Rió de Janeiro és Buenos Aires között, miközben a valóságos életük Budapest utcáin zajlik. A valós helyszín - Budapest - újra és újra bevillan ebbe a zenei folyamatba, zaj és beszéd montázsokon keresztül, melyeket a fiatal zeneszerző Bolcsó Bálint élő elektronikával hoz létre.

Ezt az élőben zajló koncertet (mely egyben a most megjelent lemez bemutatója is) kíséri Vinnay Péter most készülő némafilmje, melynek szereplői - Claire Alix, Pimenta és Attila - három fiatal, akik Párizsból, Buenos Airesből és Rio de Janeiróból költöztek Budapestre. Az ő életükben a három világváros az emlékeket és a múltat jelenti elsősorban, és budapesti utazásaikba ezek az emlékképek villannak be újra és újra.
 
A projektben élő koncert és film szoros egységbe fonódik össze, mivel a vászon alatt muzsikáló három zenész folyamatos kapcsolatban áll zenei és dramaturgiai szempontból a vásznon történtekkel.

Mezítlábas Zenészek:
Bodrogi Éva - ének
Koltai Katalin - gitár
Bartek Zsolt - klarinét
 

Bolcsó Bálint - élő elektronika
Vinnay Péter - filmimprovizációk
Bagdi Kata - stylist
 

Három utas:
Claire Alix Saillard (Paris)
Pimenta Débora Rúbia (Rio de Janeiro)
Attila Jeszenszky-Böhm (Buenos Aires)
 
A zenészek weboldala: www.mezitlabaszeneszek.com
A produkció trailere: http://www.youtube.com/watch?v=65tRTq96CNU 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése